Karl Rickard wordt de nieuwe CEO van VLM Airlines

Karl Rickard wordt de nieuwe CEO van VLM Airlines

Dinsdag 28 november 2017 — SHS Aviation B.V., het moederbedrijf van VLM Airlines, deelt mee dat Harm Prins beslist heeft om het bedrijf te verlaten. Karl Rickard neemt de fakkel over als CEO. Tegelijk werd ook bekendgemaakt dat Christian Heinzmann de raad van bestuur van SHS Aviation zal vervoegen.

Karl Rickard begon zijn loopbaan als ingenieur en bekleedde verschillende technische leidende functies in vliegtuigonderhoudsbedrijven (o.a. KLM, Luxair en Team Air Lingus). Sinds 2010 was hij CEO van Power Jet Aviation, een in Luxemburg gevestigde onderneming die gespecialiseerd is in pre-aankoop vliegtuiginspecties, asset-waardering, vliegtuigontmanteling en vlootoplossingen voor luchtvaartmaatschappijen. Karl heeft doorheen de jaren heel wat ervaring opgedaan op het vlak van vliegoperaties, routeontwikkeling, vliegtuigfinanciering, luchtvaartregelgeving en vliegtuigonderhoud.

"Ik ben verheugd dat ik aan boord kan komen op een moment dat mijn voorganger Harm een uitstekende basis voor de toekomst heeft gelegd. VLM Airlines is nu klaar om een versnelling hoger te schakelen en wij zullen de uitrol van de toekomstige langeafstandsoperaties voorbereiden", aldus de nieuwe CEO Karl Rickard. "Ik kijk er naar uit om samen te werken met de medewerkers van VLM Airlines in Antwerpen, Brussel en Maribor. Hun enthousiasme en passie voor het bedrijf en de luchtvaart is tot ver over de grenzen van België en Slovenië bekend."

Harm Prins was de drijvende kracht achter de succesvolle wederopstanding van VLM Airlines. “Net zoals bij andere investeringsprojecten waaraan ik heb meegewerkt, schept het voor mezelf enorm veel voldoening wanneer ik een bedrijf opnieuw op de rails kan zetten. De voorbije maanden waren echter zeer intens. Nu de integratie met Thomas Cook Airlines Belgium een feit is en VLM Airlines drie AOC’s op zak heeft, zit mijn taak erop. Het is nu aan anderen om de luchtvaartmaatschappij te runnen. Ik kijk alvast uit naar een nieuwe uitdaging”, aldus Harm Prins. “Ik wil echter niet nalaten de medewerkers van VLM Airlines zeer hartelijk te danken voor het vertrouwen in de visie die het management heeft uitgestippeld en het geloof in de toekomst.”

De raad van bestuur dankt Harm van harte voor zijn inzet en wenst hem veel succes met zijn verdere carrière. Tegelijkertijd heet de raad van bestuur zowel Karl Rickard als Christian Heinzmann welkom aan boord.

Over VLM Airlines

VLM Airlines voert op dit ogenblik 19 lijnvluchten per week uit op de populaire zakenroute tussen Antwerpen en London City Airport. Daarnaast worden de toestellen van VLM ook ingezet voor charter-, ACMI- en private vluchten vanuit Antwerpen, Brussel, Maribor en tal van andere Europese luchthavens.

Bij VLM Airlines zijn op dit ogenblik meer dan 100 mensen aan de slag. VLM Airlines heeft op dit ogenblik drie vlieglicenties: een Sloveense en een Belgische voor de Fokker 50 en een Belgische AOC voor de A320. De vloot telt twee Airbus A320-200’s en zes Fokker 50’s. Alle toestellen zijn geregistreerd in België. De A320’s bieden plaats aan 180 passagiers en de Fokker 50’s kunnen elk 50 passagiers vervoeren.

Het Belgische SHS Antwerp Aviation N.V. is een dochteronderneming van de Nederlandse investeringsmaatschappij SHS Aviation B.V., die voor 60 % in Nederlandse handen is. De resterende 40% is eigendom van Chinese investeerders. De Sloveense luchtvaartmaatschappij VLM Airlines d.d. is een dochterbedrijf van SHS Antwerp Aviation. SHS Antwerp Aviation en VLM Airlines d.d. ontwikkelen samen luchtvaartactiviteiten onder de gemeenschappelijke merknaam ‘VLM Airlines’.
www.flyvlm.com

Karl Rickard, CEO VLM Airlines

Contacteer ons

Yves PANNEELS

Press Office VLM Airlines

(for press enquiries only)